söndag 19 april 2009

Världens största bluff

Jag har idag varit på en ytterst trevlig konfirmation där äldsta dottern till några av våra bästa vänner konfirmerade sitt dop i den Svenska kyrkan.
Som vanligt kom vi till kyrkan i sista minuten och för att inte undgå våra vanliga rutiner är hela hönsflocken kissnödiga. Vi måste därför förlita oss till att kyrkan är utrustad som en normal vägkrog. Tro det eller ej men himmelriket öppnade sig (ha, ha). I kyrkans bakre del har man kortat av de sista fyra kyrkbänkarna och installerat en liten lekhörna för barn och i anslutning till detta en stor fräsch toalett. Någon har tänkt till! Underbart! För en gångs skull kunde vi sitta i en kyrka under en 1,5 timmars högmässa utan att barnen helt tappade tålamodet och att vi kan kissa i stafett.

Högmässan är en kombination av psalmer, textläsning och olika ritualer med religiösa budskap. En av dessa ritualer är en liten "pjäs" som spelas upp som skall visa på historien om jesu födelse.

En dag kommer snickaren Josef hem till blivande frun, Maria. Tydligen har de aldrig haft sex eftersom Maria benämns som jungfru - vad är det för en snickare?! I detta läget berättar Maria att hon är gravid. Ooupps! Här vet man förmodligen inte hur Josef reagerar, jag kan bara föreställa mig...
I denna spända situation (egen spekulation) som uppstår drar Maria till med att hon blivit befruktad av en helig ande... Oooouuuppssssss!! Var fick hon den ifrån?? Hur tar man en sån sanning??
Först har blivande frun uppenbarligen vänstrat eftersom hon blivit gravid - sen påstår hon att en helig ande har gjort det! Jaaa men jaaaaaaa, men dåå är det ju helt ok!! Om nu gud skickar ner en helig ande som har sex med min blivande fru - för det första innan jag själv får tillfälle att ta hennes oskuld och för det andra dessutom gör henne gravid, så måste man ha ett stort överseende och förmodligen vara helt knäpp som köper den historien. Vilken bluff!! För att inte tala om vilken spridning historien fått, OCH nu har dessutom 1.500 miljoner människor köpt bluffen. Vad jag vet har ingen ifrågasatt OM Maria inte varit otrogen med en annan man. Alla har tydligen köpt historien om den heliga anden. Okej!

Världens största bluff!

Så alla kvinnor där ute som har ett dåligt samvete som leder till en oönskad graviditet - dra historien med heliga anden som flugit in genom fönstret en ljummen sommarkväll och helt obemärkt gjort dig på smällen. Den funkar!! Ingen har ju hittills ifrågasatt denna story!

Alla konfirmanderna klarade sig med bravur, trots Marias snedsteg!

"Vi får det öde vi har förtjänat." - Albert Einstein

"Det finns tre ting som inte kan döljas: kärlek, rök och en man som rider på en kamel." - Okänd

//Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar