lördag 24 oktober 2009

Jag är säker på att jag är osäker


Svininfluensan. Vilket hemskt ord. Jag förknippar det med lortiga grisar som ligger och dör i en stia någonstans under förfärliga förhållanden. Nu har det drabbat oss människor. Kanske rätt åt oss med tanke på hur vi behandlar världen och dess tillgångar. Någon sorts straff "från ovan" för att vi på ett oansvarigt sätt inte bryr oss om omvärlden, djur, natur eller andra människor. Vi är egoististiska och roffar.......

Nej ingen moralpredikan. Virus kommer och går oavsett om bankdirektörerna har bonus eller inte.

Tillbaka till realiteten. Svininfluensan, eller AH1N1 som viruset heter på forskarspråk, är ett virus som muterat från att bara drabba grisar till att sedan 1 år tillbaka också drabba människor. Första utbrottet hos människor skedde i Mexiko 2009 och nu hotar en pandemi eftersom det inte finns några människor med motståndskraft mot denna sjukdom. Det som står för dörren är att alla i-länder kan massvaccinera sina medborgare. Alla i-länder.....

Med den ringa kunskap jag har kan jag inte förstå hur man så snabbt lyckats ta fram ett vaccin som på ett säkerställt sätt kan ges till människor utan förbehåll. Läser man på Smittskyddsinstitutets hemsida får man presenterat flera rapporter som ger en svag bild av vaccinets trovärdighet.

- Det har inte testats på någon under 18 år.
- Man har fler och starkare biverkningar än vanligt.
- De olika komponenterna i vaccinet har ej testats tillsammans utan bara var för sig

Jag har pratat med ett tiotal läkare om vaccinets vara eller inte vara och alla verkar vara överens om att man skall vaccinera sig för att hindra smittspridning men inte för att viruset är farligare än vanligt. Jag och Lotta har därför vägt detta många gånger om vi skall vaccinera oss själva och/eller barnen. Minsta dottern är allergisk mot ägg och utesluts därför automatiskt. Vånda! Vi tog beslutet för två veckor sedan att inte vaccinera någon i familjen.

Nu verkar det som att viruset fått grepp om ett antal skolor och områden i norra Sverige. Många har blivit sjuka innan det helgade vaccinet kommit på plats. Otur.... men sant.
Trots detta uteblir alla skräckrubriker om döende patienter. Skönt. Vi har ett antal tusen personer som nu drabbats av viruset i Sverige och endast 2 rapporterade dödsfall. Båda dessa personer var i de så kallade riskgrupperna. Känns som om att dessa siffror ligger innanför ramen för en vanlig influensa.

Idag slår jag upp morgontidningen. "Fjärde dödsoffret av vaccinet", står det. Jag slår upp och läser att under vaccineringens fjärde vecka har konstaterats att 4 personer nu avlidit av vaccinet (alla fyra var också i riskgrupperna dock). Va?? Vaccinet har alltså krävt dubbelt så många döda som viruset. 4-2 efter första perioden!
Jag surfar in på Smittskyddsinstitutets hemsida för biverkningar. Nästan 200 rapporterade fall varav 75 allvarliga...... Genast känns som att vaccinet är farligare än viruset självt.

Konspirationsteorin. Vaccinet produceras i Kina. Utbrottet startar i Mexico - Kinas näst största importmarknad. Hmmm.
Kineser tar fram ett ganska harmlöst influensavirus som ingen har motstånd mot. De placerar ut viruset på ett ställe som har låg utveckling men som har nära kontakt med hela i-världen och då framför allt USA. Man eldar på massmedia (som alltid på ett ohämmat sätt hakar på skandal/skräckrubriker för att sälja lösnummer - journalistisk integritet.....) inför den förestående pandemin. Kineserna utvecklar ett vaccin som nu kommer att massinjeceras i västvärldens population via gigantiska kampanjer genom viljelösa tjänstemän inom statliga folkhäsoinstitut. Skräcken sprids!! Timingen är viktig! Alla måste ju hinna få en spruta innan viruset slår till - många kan ju dö!!!! Eller?? Om nu viruset inte är så farligt så avslöjas ju bluffen. Det får ju inte hända... Fler skräckkampanjer av fler viljelösa tjänstemän som står i TV och bedyrar ".. att nu har vi världens chans att hindra en pandemi". I själva verket är det vaccinet som dödar - långsamt....

Den som överlever får se!

"En del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull." - Winston Churchill

//Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar