lördag 9 januari 2010

En egen dag

Väckarklockan ringer ilsket. Fredag. Sista semesterdagen på jul- och nyårshelgen. 8.05 blinkar de röda siffrorna. Himlen utanför är molnfri men ljuset har näppeligen kommit fram. Det är den 8 januari idag, Veras födelsedag. Jag snoozar klockan i 5 minuter. Lotta har inte rört sig och sover fortfarande tungt.
Tvingar mig ur sängen och förvånas återigen över att man blir bara tröttare och tröttare på morgonen när man är ledig trots att man sovit 8-9 timmar. Stänger dörren till Veras rum för att inte hon skall vakna av våra förberedelser. Väcker Lotta och de andra två tjejerna.
Vi plockar fram presenter, bricka med ljus, ett glas jos och en kamera. På med julklappspyjamasen och morgonrockar. Tänd ljuset på brickan och rensa halsen från natt-slem.

En fyrstämmig variant av "Vi gratulerar" sköljer in i Veras rum och hon sätter sig raklång upp i sängen. "Min föllsedag", säger hon med ett stort leende på läpparna under en tok-rufsig lugg.
Vi har en tradition att paketutdelning och obligatorisk fotografering sker i våra sängar. Papper, presentsnören och barn blandas i en härlig blandning. Idag är det Veras dag, hennes alldeles egna dag.

Efter en storfrukost inleds dagen med köp av den "fådda" mobiltelefonen. Tre butiker avverkas innan rätt modell och färg hittas. En SonyEricsson modell W595 mönstrad med röda blommor. Till detta kommer en likafärgad mobilhållare med halsrem. Lyckan lyser i ögonen. Vera kan knappt vänta tills hon får ringa sin bästis som fick en mobil i julklapp.
Vi drar vidare till Entré och en nyöppnad bowlinghall. Nu vill födelsedagsgrisen äta hamburgare och spela bowling med hela familjen. Jättetrevligt. Mysig pub med god mat och en timmes bowling.

Lite shopping med storasyster och en avslutande fika på Barista sätter punkt för dagen. Vi återvänder hem och klämmer i oss salt- och vinägerchips framför nya avsnitt av "Let´s dance".

I trappan på väg till tandborstningen säger Vera:
"- Pappa, det här var den bästa dagen, bara min dag. Först kommer min nya mobil och sen att få vara med alla i familjen på bowling."

Jag blir glad. Jag tyckte att vi hade en kanondag. Mysigt. Vera bestämde. Barnen somnar och vi med.

"Tankar är värdelösa om de endast är tankar." - Pra Thepkavi

//Håkan

2 kommentarer:

  1. Så underbart när barnen uppskattar och visar glädje. Det värmer i ett föräldrahjärta långt efter paketöppningen :o)

    SvaraRadera